Bergama çığırtması nedir?
Bağırma patlıcanları Bergama bölgesinde zeytinyağı olan bir yemektir. Bu isim patlıcan kızartması sırasında sese göre verilir. Malzemeler patlıcan, yeşil biber, sarımsak, domates, zeytinyağı ve tuz.
Bergama olayı nedir?
Bergama Raid, Türk-Yunan Savaşı sırasında Yunan Ordusu tarafından bir saldırıdır. Yunan ordusu Mayıs 1919’da İzmir’deki Ege bölgesindeki şehirlere girdi. Yunan kuvvetlerinin 10 Haziran 1919’da Bergama’nın yanındaydı.
Bergama’nın meşhur yemeği nedir?
Bergama mutfağında ismi sık sık duyabilirsiniz. Zeytinyağı olan bir tür patlıcan yaz aylarının favorisidir. Birçok yerde duyamayacağınız nohut pasta da burada çok ünlü.
Patlıcan çığırtma ne demek?
Izmir Bergama bölgesinde güzel bir lezzetli zeytinyağı yemeği. Patlıcanları daha az renkli ama siyah bir kase ile soyuyoruz ve ağrının tuzlanmasını beklemeliyiz. Sonra bıçağı gözyaşı olmadan yıkayın ve çevirin.
Bergama ne ile ünlü?
Zeus sunağı 1897’de Almanya’ya kaçırıldı. Tarih: Mevcut isim, eski günlerin adı olan Pergomon’dan geliyor. Bergama – Tanıtım Genel Müdürlüğü – T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Çıkarma Genel Müdürlüğü – T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ›Bergamanitma Genel Müdürlüğü – T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ›Bergama
Bergama kokusu nedir?
Bergama Odası’nın kokusu, eski Bergama’nın tarihi dokusunu modern oturma odalarına taşır. Doğal bitki özleri ile zenginleştirilen bu koku, ferahlatıcı ve huzurlu bir etkiye sahiptir. Bergama kokusu, tarihi bir atmosfer arayanlar için idealdir ve evlerinde veya ofislerinde sıcak ve davetkar bir ortam yaratır.